Cijfers geven houvast?!

Een wereldwijde pandemie overkomt ons. We hebben geen houvast en dat is angstig. Angst zorgt voor verminderde weerstand en een verminderd IQ. 

Ik wil niet meegaan in die angst. Ik ben geen arts, geen data analist, wel een weldenkend mens (denk ik). Ik heb gelukkig geen angst voor de dood en ook niet voor het Corona-virus. In het beleid van de overheid kan ik de logica niet meer zien en in het dagelijkse nieuws mis ik de wederhoor. Om die reden ben ik zelf antwoorden gaan vinden voor de vragen die ik om mij heen hoor en die wil ik graag met jullie delen.

Corona, effect op sterfte? Sterftecijfers Nederland 1995-2020
Analyse Maaike Esmeijer, 8 januari 2021
https://drive.google.com/file/d/1zBFujfOH0DawCofz3pi3AFxg4zdDvreG/view

Live Corona-uitzending met Mattias Desmet & Sam Brokken
Interview De Nieuwe Wereld, 29 december 2020
https://www.youtube.com/watch?v=GGN7rs6uy44

En ondertussen: Blijf gezond en geniet van dat wat er wel is! Een goede weerstand doet wonderen. Hoe je dat doet?

• Buiten bewegen,
• gezond eten,
• in contact zijn met anderen en
• een goed gemoed hebben, ontspannen zijn.