“Ik geloof in de zelfheling van het lichaam”

“Ik geloof in de zelfheling van het lichaam.” Wanneer ik deze zin uitspreek krijg ik vaak de reactie: “Dus jij vindt dat het mijn eigen schuld is dat ik ziek ben!”.

Dat is niet wat ik zeg en op een of andere manier raakt het mensen wel die manier.

We vinden het heel gewoon dat wanneer je een been breekt ons lichaam onze botten repareert en wanneer je je snijdt onze huid heelt.

Ons lichaam geeft signalen af en wij zijn vergeten of verleerd om naar ons lichaam te luisteren. Ga je bij hoofdpijn liggen tot het over is of neem je een pilletje? Hoe vaak gaan we niet door en door en slaan we goeie raad in de wind? Pas wanneer we erbij neervallen …

 

Ik geloof dat wanneer je goed voor jezelf zorgt, voor lichaam én geest, je voldoende weerstand hebt om het nieuwe jaar goed door te komen. Luister naar je lichaam en leef gezond: ontspan, beweeg buiten, eet gezond en heb contact met anderen.

 

Wat doe jij om gezond te blijven?

 

Voorkomen ∞ Genezen
Gezond ∞ Ziek
Leven ∞ Dood