“Ik heb altijd hard gewerkt, het was altijd druk, maar mijn beste beslissingen heb ik genomen in rust.”. Een uitspraak van de deze week overleden Ruud Lubbers.

En deze week publiceerde het CBS dat 15 procent van alle werknemers weleens vermoeid is door het werk en onder vrouwen tussen de 25 en 35 jaar is dat al 20 procent. Wanneer ik om mij heen kijk, vind ik de cijfers nog mee vallen. Misschien hebben ze zieke werknemers niet in deze cijfers meegeteld.

Een oude Chinees zei het ook al: “Heeft u haast, ga dan zitten”. Het is een tegenstelling en het werkt echt. Bedenk zelf eens wanneer je beste ideeën komen. Is dat wanneer je te laat op een afspraak komt, met een volle kar met boodschappen tegen iemands schenen rijdt of is dat midden in de nacht, ’s ochtendsvroeg of tijdens een wandeling?

We weten het wel, maar we blijven gehaast en druk. Door wie laat jij je eigenlijk opjagen? Ik zou zeggen probeer het eens. Ga eens zitten wanneer je het druk hebt. Neem rust en kijk tot welke goede beslissing jij komt!

 

foto: Sijmen Hendriks/HH