Tot op heden is het effect van de Lemniscaat Loop voelbaar. Ik ben meer in balans waardoor ik innerlijke rust ervaar.

De Lemniscaat Loop is een eenvoudige en krachtige werkvorm die tegenstelling gebruikt om te verbinden, blokkades op te lossen op en innerlijk rust te brengen. Je loopt je letterlijk in balans. Het denken verandert in waarnemen. Wat onverenigbaar lijkt, krijgt een ander perspectief.

Het letterlijk lopen van een lemniscaat zorgt dat je uit je denken gaat en in het waarnemen komt. Je intuïtie krijgt ruimte om met nieuwe inzichten te komen en daardoor doorbreek je patronen die zich in de loop van de jaren hebben opgebouwd. Je ervaart aan den lijve dat deze patronen niet langer nodig zijn. 

De Lemniscaat Loop helpt je om je onbelichte kant te leren kennen,
te benutten en je verder te ontwikkelen

Dagelijks volgen we eenzelfde patroon. We doen wat we altijd doen. We leren en verbeteren dat wat we al goed kunnen. We concentreren ons dus slechts op een kant van ons kunnen, op een kant van de medaille. Dat wat we niet kennen laten we links liggen. Vaak weigeren we er naar te kijken. Terwijl onze andere en onbelichte kant een schat aan nieuwe mogelijkheden biedt. We laten dus de helft van ons potentieel liggen. Door datgene wat we goed kennen en kunnen te verbinden met datgene wat we niet (willen) kennen, versterk je beide kanten.

Stel je houdt van structuur; je maakt graag lijstjes, je houdt je agenda goed bij, je ruimt op, je weet graag van tevoren waar je aan toe bent. Je houdt dan niet van chaos; je kunt er niet tegen wanneer mensen hun afspraken niet nakomen, je hebt een hekel aan rommel en aan mensen die maar wat doen. Mensen die van chaos houden ga je uit de weg en je begrijpt niet hoe ze zo kunnen functioneren. Soms zelfs zo erg dat je er last van krijgt en zelfs in conflict komt met mensen.

De Lemniscaat Loop is een eenvoudige, snelle, pure en krachtige werkvorm. Door tegenstellingen met elkaar te verbinden, ontstaat evenwicht, nieuw inzicht en lossen de tegenstellingen op.

∞  Eenvoudig omdat de werkvorm simpel in elkaar zit. 

∞  Snel omdat het inzicht echt in korte tijd duidelijk is. 

∞  Puur omdat je het zelf doet, de coach stuurt niet. 

∞  Krachtig omdat je echt geraakt wordt en aan je lijf voelt hoe het zit.

Loop de Lemniscaat Loop

Loop de Lemniscaat Loop

  • Kies een tegenstelling of trek een Lemniscaat Loop-kaartje.
  • Schrijf beide tegenstellingen op een apart briefje.
  • Leg de briefjes op twee à drie meter (of wat goed voelt) uit elkaar op de grond.
  • Ga bij het ene briefje staan. Wat neem je waar?
  • Ga bij het andere briefje staan. Wat neem je waar?
  • Loop om de briefjes heen in de vorm van een lemniscaat (een liggende acht).
  • Wat neem je waar?

Door de Lemniscaat Loop te lopen en te herhalen raak je met beide kanten vertrouwd en ben je in staat verbinding te maken tussen de beide eigenschappen, kom je meer in balans en ontwikkel je echt iets nieuws.

Ervaring

Ik vind de Lemniscaat Loop een heel mooi instrument om mee te werken. Voor mezelf, maar zeker ook om in te zetten in mijn coach- en trainingspraktijk. Het is praktisch, simpel en werkt door op een diepere laag.

Zo kwam ik zelf tot het inzicht dat als ik rust meer aandacht geef, ik meer zie. Maar ook dat ik het mezelf soms moeilijk maak door hobbels te creëren. Waarschijnlijk is het dus zo dat ik, als ik meer bij de rust ben, ik die hobbels ook minder creëer. Daar ga ik mee experimenteren.

En ik vond dat Corien onze workshop goed begeleidde. Met veel kennis, maar zeker ook met aandacht en positieve feedback.
Heidi
Coach