Durven én het spannend mogen vinden!

Een organisatie is bezig met het formuleren van een nieuwe visie. “We durven” staat erin. Mij bekruipt meteen een ongemakkelijk gevoel. Wat betekent dit voor de mensen in de organisatie die niet durven? Moet iedereen opeens alles durven en wanneer je niet durft ben je dan nog wel welkom? Dat zal toch niet de bedoeling zijn.

Ik leg uit dat wanneer je het gedachtegoed van de Lemniscaat Loop zou toepassen -het verbinden van tegenstellingen- je een verbinding kunt maken met de mensen die “We durven” lastig vinden. Op het moment dat ik uitspreek “We durven en soms is dat best spannend” merk ik dat de aanwezigen zich meteen meer ontspannen en er meer ruimte is.

Ik ben benieuwd hoe de definitieve visie eruit komt te zien.

Wanneer je een kiest voor iets, kijk dan eens wat je laat liggen en probeer dan daar ook iets van mee te nemen in je keuze. Ik denk dat je keuze er beter van wordt en je meer mensen eraan kunt verbinden.

Wat doe jij om mensen mee te nemen in je plannen?

Durven ∞ Verzaken

Spannend ∞ Ontspannend

Laten liggen ∞ Meenemen