Enige tijd geleden las ik deze oproep in de krant. Bij het lezen van de advertentie zag ik meteen de huidige directeur voor me, iets te flexibel, “go with the flow” en wellicht creatief. Het personeel moe van alle koerswijzigingen. Ook zag ik meteen het personeel voor me, over twee jaar. Moe van de nieuwe directeur: “Rots of geen rots, we houden vast aan de ingezette koers!”. Terugverlangend naar de oude directeur, flexibiliteit is eigenlijk best aardig.
Waarom zijn we toch zo geneigd van het ene uiterste in het andere uiterste te vallen. Hoe mooi zou het zijn wanneer de organisatie een koers uitstippelt en dat daar waar nodig wordt afgeweken van het pad. Dit is een mooi voorbeeld dat je kunt gebruiken in een Lemniscaat Loop. Het verbinden van koersvast en flexibel. Je krijg dan van beide het beste!