“Niet ziek worden” werd me gewenst en dat wil ik niet!

“Niet ziek worden.” werd me vanochtend gewenst aan het einde van een online bijeenkomst. Alleen de microfoon van de organisator stond aan. Ik kon helaas niets terug zeggen. Want ik wilde de wens niet aannemen. Ik wil namelijk gezond blijven!

Iedereen kent ondertussen wel het verhaal dat je niet aan een roze olifant moet denken en dat je er dan juist eentje voor je ziet. Ons onderbewustzijn kent het woord “niet” niet. Je kunt niet niet aan een roze olifant denken. Pas wanneer je aan een grijze muis denkt, vergeet je de olifant.

Zo is het ook met ziekte. “Niet ziek worden” legt de aandacht op ziekte en niet op gezond zijn. Ook je gedachte “Oh, als ik maar niet ziek word.” is geen positieve gedachte.

Dus zeg tegen jezelf en anderen: “Blijf gezond!”

 

En vind je dat nog niet zo makkelijk om dat zelf te geloven. Houd je dan zelf voor de gek en verzin een positieve gedacht en zet het woord “niet” in de zin. Bijvoorbeeld “Ik ben niet zo gezond.” Je denkt dat het waar is en je onderbewuste weet wel beter en gaat aan de slag om je gezond te houden!

 

Geven ∞ Aannemen
Ziek ∞ Gezond
Positief ∞ Negatief