In oktober heb ik tijdens een studiereis in Denemarken kennisgemaakt met PAF. PAF staat voor Power – Attitude – Focus en is ontwikkeld in Denemarken door Mette Nordahl. De methode  is met succes ingevoerd op een basisschool door Rikke Risager met ondersteuning van directeur Jakob Martinsen. Aan de basis liggen eenvoudige oefeningen die op de hele school zijn doorgevoerd.

Veel van de oefeningen vinden plaats in een kring. Het vormen van een kring komt in veel verschillende methodes terug, om die reden ben ik gaan kijken welke elementen van het werken in een kring belangrijk zijn en hoe je deze kunt inzetten om echt met elkaar in contact te komen én goed voor jezelf leert zorgen. Het gaat niet zozeer om de vorm, de essentie ligt in de manier van contact maken.

Wat ik je graag zou willen laten voelen is hoe belangrijk je intentie en je houding is. De kring zorgt voor gelijkwaardigheid en dat iedereen wordt gezien en gehoord. Alle aandacht gaat naar elkaar en gaat niet verloren in de vorm.

Reactie naar aanleiding van de eerste try-out:

“In de kring heeft iedereen een plek. Je leert kijken met je hart. Iedereen mag er zijn. Ik zelf incluis.”

“Het gaat om het inzetten van werkvormen, met het werkelijk zien van de ander als basis.”

 

Overal waar met groepen gewerkt wordt is “Ik zie je” toepasbaar, niet alleen in het onderwijs.

“Ik zie je” (de werktitel) bestaat uit een tweetal dagdelen. In het eerste dagdeel leer je de principes kennen. Het tweede dagdeel kun je ervaringen delen en volgt er een verdiepingsslag.

Woensdagmiddag 12 februari 13:30-17:00 uur en

Woensdagmiddag 11 maart 13:30-17:00 uur

in Netersel (NB)

Deelname aan deze try-out van twee halve dagen bedraagt € 75,-. Meer informatie of aanmelden: contact@lemniscaatloop.nl