Welke afslag neem jij?

Wanneer ik ergens naar toe ga en ik heb tijd over neem ik weleens letterlijk een onbekende afslag. Ik ben benieuwd waar deze onbekende weg me heen brengt en wat ik onderweg tegenkom. Uiteindelijk kom ik altijd op mijn bestemming en meestal ben ik een ervaring rijker. Ik heb genoten van een mooi weggetje, heb iets gezien waarvan ik denk daar wil ik meer van weten of daar wil ik nog een keer naar toe want daar kan ik mooi wandelen of fietsen. Ook kan het gebeuren dat ik besluit hier hoef ik niet meer te komen want er is niets aan.

Onze hersenen zitten net zo in elkaar als een wegennet. Gebaande paden zijn voorspelbaar, dus volgen we die. We vragen ons niet meer af waarom. Het is een patroon.

Een onbekende afslag nemen is spannend. Je traint je hersenen nieuwe verbindingen aan te maken. 

 

Welke nieuwe afslag ga jij deze week nemen?

Onbekend ∞ Bekend

Gebaand ∞ Onvoorspelbaar

Vastzitten ∞ Doorbreken